Bavaria 31 sport

Bavaria 31 sport

Val 167

Racionalna enačba

AVTOR Bruno Kuzmin
FOTO Bruno Kuzmin

V njenih navtičnih genih gre za preplet družinskih vrlin, nemške filozofije in pristopov biroja Farr Yacht Design ter ameriške oblikovalske izpostave BMW. Druga najmanjša bavaria razvaja temu primerno z veliko mero dosegljive všečnosti.

Prve motorne bavarie, s katerimi so pred nekaj leti vstopili Nemci na navtično sceno, niso prinesle nobenega presežka v smislu dizajna. Podobno bi lahko dejali za pozneje uvedene modele s hard topi. Nato je prišla velika preobrazba. Nemci so začeli sodelovati z ameriško oblikovalsko izpostavo münchenskega avtomobilskega velikana BMW. Bavarske motorne jahte so dobile identiteto in obraz, ki sta jih predstavljala v bolj samosvoji luči. Takšna je tudi druga najmanjša bavaria iz serije sport. Lahko vam je všeč ali pa ne. Nihče pa ne more deset metrov dolgi družinski jahtici oporekati pomanjkljive identitete, ki jo odločno zaznamujeta zanimivo oblikovan trup in njegova nadgradnja. Če si bavario 31 omislite s trupom v doplačilni sivo mat barvi, je vizualni učinek še večji.

Bavaria 31 sport brez dvoma sodi med najbolj racionalne izbire v svojem velikostnem razredu. Vse to seveda ne pomeni, da je brez napak. Le kdo jih nima? Kakšno manjšo pripombo lahko Nemki pripišeš ob že omenjenem še na račun zaključne obdelave. Njena lesena notranjost in s kitom prekriti stiki posameznih sestavnih delov niso tako bleščeči in, recimo, gladki, kot to velja za nekatere deset metrov dolge ameriške izzivalke. Je pa bavaria glede na ceno brez dvoma kakovosten in všečen izdelek. Za 98.900 evrov, kolikor stane osnovna izvedba bavarie 31 z dvema bencinskima strojema, ne dobiš prav veliko tako velikih in prostornih jahtic s tako opaznim družinskim nabojem.