Barracuda 9 – Športni ribolovec

Barracuda 9 – Športni ribolovec

Val 234
AVTOR Julijan Višnjevec

Povsem na novo zasnovana Beneteaujeva barracuda 9 nosi oznako nove generacije in sledi filozofiji barracude 6, prvič predstavljene javnosti lansko jesen. Zastavonoša med barracudami je skoraj 9-metrska predstavnica, udobna in povsem pripravljena za športni ribolov. Ker je projektirana v skladu z barracuda filozofijo, je robustna in primerna za ribiške podvige. Na vsakoletnem Barracuda Touru je bila letos barracuda 9 predstavljena kot novost, mi smo jo pa preizkusili na odprtem morju pred Port Ginesto.

Barracuda Tour je v organizaciji in pod okriljem družbe Beneteau od leta 2011. Tekmovanje združuje športne ribiče na Beneteaujevih plovilih tipa barracuda in temelji na »ulovi in izpusti« tehniki ribolova. Za lastnike je to zabava, za ladjedelnico pa predvsem neposredno raziskovalno polje za ugotavljanje zadovoljstva strank in pripravo izboljšav pri prihodnjih različicah.

Mi, nedeljski ribiči, poznamo številne posebnosti na plovilih za športni ribolov bolj iz teoretičnega zornega kota. Na primer vemo, da mora imeti plovilo držalo za palice in rezervoar za živo vabo. Ne sme manjkati niti prostor za rezanje in pripravo vabe. V kokpitu mora biti dovolj prostora za premikanje s palico, tudi streha naj ne bi pokrivala kokpita, ker to ovira pri bojevanju s kapitalnimi primerki rib. Pri novi barracudi 9 pa je bilo opaziti tudi stranska vratca v oplati plovila in to na strani, kjer ima krmar izhod iz kabine. Nekateri prisegajo tudi na drugo krmilo, pozicionirano v kokpitu oziroma izven kabine. Pravzaprav imam večkrat občutek, da so športni ribiči tako navdušeni nad svojim hobijem, da lahko zapravijo celo več denarja za opremo in dodatke kot za samo plovilo.

Ladjedelnica Beneteau je za novopečene ribiče, ki ne vedo še natančno kaj vse potrebujejo za njihov nov hobi, ponudila paket, imenovan “fishing pack”, kjer kupec že dobi 6 dodatnih držal za palice, prostor za hranjenje palic v tubusih v steni nadgradnje, rezervoar za živo vabo s črpalko in pretokom slane vode, cev z vodo za čiščenje palube in mizo za rezanje ter pripravo vabe na krmnem zrcalu….

Več si lahko preberete v št. 234 revije Val navtika