Azure 279 cuddy

Azure 279 cuddy

Val 132

Ameriška atrakcija

AVTOR Bruno Kuzmin
FOTO Bruno Kuzmin

Ameriška navtična hiša Azure, ki sodi pod okrilje pred desetimi leti ustanovljenega navtičnega konzorcija Bennington Marine Group, se je prvič predstavila slovenski navtični srenji na letošnjem salonu Internautica. Nekaj zatem smo v italijanskem Gradežu opravili krstni test njihovega najbolj evropsko orientiranega modela s kabino, športno nastrojenega azure 279 cuddy.

V ponudbi navtične hiše Azure iz Indiane, ki je bila ustanovljena pred štirimi leti na pobudo skupine inženirjev, ki so pred tem delali pri podjetju Crownline, predstavljajo glavnino prodaje odprti modeli bow rider v dolžinskem razponu med 18 in 29 čevlji. Edini s kabino je 27 čevljev dolg cuddy, ki se prav tako kot drugi modeli (dnevno jih izdelajo skupaj okoli pet) dokazuje s konkretno mero sloga in športne agresivnosti, brez katere si težko predstavlja večina med nami športen gliser z močnim motorjem, elegantno razpotegnjenim trupom in poplavo gladkih linij. Azure 279 je prav takšen!

Azure 279 cuddy, za katerega je treba pri italijanskem podjetju Blupassion oziroma njihovem slovenskem predstavniku iz Nove Gorice odšteti brez dajatev 66.000 €, šteje brez dvoma med prepričljivejše. Je atraktiven, natančno izdelan in med plovbo udoben ter hiter. Poletni izleti so z njim, kljub kratki »kilometrini« navtične hiše iz ameriške Indiane, prav tako prijetni in razkošni kot na njegovih bližnjih tekmecih z daljšimi in imenitnejšimi pedigreji.