Azure 238 bow rider

Azure 238 bow rider

Val 134

Poletna igrača

AVTOR Bruno Kuzmin
FOTO Bruno Kuzmin

Na ameriškem trgu so povsem odprti gliserji tipa bow rider že dolga leta prodajni hit, ki predstavlja za večino tamkajšnjih tovarn konkreten kos prodajnega dobička. Enako velja za pred štirimi leti ustanovljeni Azure, kjer se dobrikajo predvsem ljubiteljem tovrstne filozofije, vključno s srednje velikim modelom 238.

Bow riderji, za katere smo v Evropi v primerjavi z Američani brez dvoma manj dojemljivi, stavijo v prvi vrsti na atraktivnost in športno obarvane avanture. Nekako v tem slogu se dokazuje azure, ki nastopa z elegantno razpotegnjenim trupom, bogato kataloško izbiro različnih zunanjih barv in številnimi doplačilnimi dodatki za ljubitelje adrenalinskih športov, na čelu z zajetno kovinsko konstrukcijo za vleko smučarjev. Ponudba ameriških izdelovalcev je po tej strani (še toliko bolj v primerjavi z evropskimi) skoraj brezmejna. Je pa jasno, da ne prinaša srednje veliki bow rider iz Indiane, ki mu delajo družbo bratje v dolžinskem razponu med 18 in 30 čevlji, nobene oblikovne revolucije. Konkurenca identičnih in prav tako bogato opremljenih tekmecev, ki se hvalijo s prednjima žarometoma, navzven pomičnimi privezniki in poplavo dinamičnih detajlov, je kljub vsemu velika.

Azure 238, za katerega je treba pri goriški izpostavi italijanskega podjetja Blupassion odšteti brez dajatev malce manj kot 52.000 €, dokazuje že na daleč pripadnost ameriški navtični šoli odprtih gliserjev tipa bow rider. Tu ni dileme. Nobene dileme ni niti o tem, da je azure v smislu atraktivnosti, priročnosti, plovnih lastnosti in kakovosti enakovreden starejšim in pedigrejsko imenitnejšim tekmecem, vključno z idejno najbolj sorodnimi modeli iz navtične hiše Crownline, od koder je uspelo zvabiti danes štiri leta stari tovarni Azure glavnino inženirjev.