Axopar 37 TT

Axopar 37 TT

Val212
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Finska ladjedelnica nadaljuje izjemen pohod z blagovno znamko Axopar, znamko hitrih in udobnih čolnov, zgrajenih za sodoben življenjski slog. Sodobna družina ima veliko obveznosti v službi in šoli, veliko konjičkov in tako ostane le še nekaj časa za sprostitev na morju. Pri ladjedelnici Axopar so zato ponudili na 37 čevljih zanesljiv, udoben in hiter čoln za dnevne izlete, konce tedna ali krajša potovanja. Gotovo je, da vam nikoli ne bo dolgčas pa tudi vedno boste lahko prvi na destinaciji, kajti axopar 37 z dvema motorjema po 350 KM premore kar 47 vozlov hitrosti.

Axopar 28 smo v uredništvu Vala že spoznali pred enim letom v Cannesu, tu smo ga tudi testirali. Takrat je »bil v ognju« največji predstavnik s trdo streho – axopar 37 –, a ga do začetka navtične razstave niso uspeli dokončati. Tokrat smo po uspešnem lansiranju dveh modelov, in sicer axopar 24 in axopar 37, na razstavi v nemškem Düsseldorfu imeli možnost preizkusiti dozdaj največjega axoparja. Preden razkrijemo podrobnosti, moramo še nekaj napisati o ladjedelnici, ki je »fenomen« v navtični stroki.

Ladjedelnica s Finskega, Axopar Boats Oy, zaradi gradnje plovil na Poljskem ne uživa nikakršne državne podpore, podpore, kot jo imajo finske blagovne znamke. Lastnika blagovne znamke sta se podala v navtični posel pred časom in trgu ponudila Aquador Boats, Paragon Yachts in XO Boats, ki sta jih po uspešnem zagonu in uveljavitvi na trgu tudi prodala. Te blagovne znamke uspešno delujejo pod drugim lastništvom in ostajajo del široke navtične ponudbe plovil v tem segmentu. A lastniki so želeli ponuditi še nekaj povsem drugačnega, zato je pred tremi leti nastala blagovna znamka Axopar. …

Več si lahko preberete v 212. št. revije Val navtika.

dsc_0436dsc_0420axopar-37-tt-layout21