Atlantic sun cruiser 650

Atlantic sun cruiser 650

Val 139

Najuspešnejši v floti

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

S poljsko ladjedelnico Polifaktor smo se srečali že v Valu 136, ko smo predstavili trenutno največjega njihovega predstavnika, sun cruiser 805. Tokrat si bomo podrobnejše pogledali njihov najbolj prodajan model, sun cruiser 650.

V oblikovnem smislu sta si večji 805 in manjši 650 precej podobna, saj je 805 naslednik modela 650.

Čoln zaznamuje značilna fishermanska oblika trupa s sredinsko konzolo z vetrobranskim steklom, ki ga obdaja močan nerjavni okvir. Na krmi sta ob straneh dve stopnički, odeti v tikovino, v katerih se skriva na eni strani kopalna lestev, na drugi strani pa skladiščni prostor za vrvi, ob steni, ki meji na kokpit, pa sta še dva nerjavna nosilca za bokobrane. Vratca, ki vodijo v kokpit, so na desni strani, ob njih pa najdemo tudi prho z izvlekljivo pipo. V kokpitu nas pričaka v L oblikovana oblazinjena klop, ki jo obdaja nerjavna ograjica, katero lahko na krmni strani oblazinimo. V tleh kokpita je precej velik skladiščni prostor, kjer je svoje mesto našel tudi akumulator. Pokrov je, tako kot tudi preostali del tal kokpita, serijsko odet v tikovino, vanj pa je vgrajen še nosilec noge mize, ki jo lahko namestimo v kokpit. Skupaj lahko ta družabni kotiček gosti do pet članov posadke, saj lahko krmarski in sopotnikov sedež obrnemo tako, da gledata nazaj. Dodatno lahko naročimo LED osvetlitev kokpita, ki bo zlasti v večernih uricah pričarala prijetno vzdušje.

Čoln je dober kompromis med potovalnim čolnom, na katerem lahko preživimo tudi nekaj dni, in fishermanom, s katerim se lahko odpravimo na dnevne ribiške izlete v družbi ribiških prijateljev. Čoln je mogoče naročiti z ali brez motorja. Brez motorja s standardno opremo je skupaj z DDV-jem zanj potrebno odšteti 22.920 €, s štiritaktno Hondo s 110 kW (150 KM) pa, prav tako skupaj z DDV-jem, 37.632 €.