Atlantic 660 adventure

Atlantic 660 adventure

Val 160

S streho za sončenje

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Vsak izgovor za izlet v Dalmacijo je dober, če pa hkrati lahko preizkusimo še kakšen čoln, pa še toliko boljše. Pred nekaj meseci smo pisali o nekoliko manjšemu modelu 570 sun cruiser, ki smo ju testirali hkrati, tokrat pa je prišel na vrsto večji izmed tako imenovanih »pilot house« čolnov tega poljskega izdelovalca, ki je najbolj priljubljen – zanimivo – v Franciji.

Čoln zaznamuje dokaj nizek trup s širokim premcem, prostornim kokpitom in nadgradnjo, ki bi jo oblikovno lahko malce dodelali, se pa ponaša z obiljem praktičnih rešitev.

Čoln je zasnovan kot praktično »big game« plovilo, za kar bi seveda potreboval še nekaj dodatkov, in kot družinski čoln za dnevne in nekajdnevne izlete. Prostoren kokpit in vratca z neposrednim dostopom na krmno stopnico predstavljata tako prijeten prostor za kopanje, saj je v tleh skrita kopalna lestev, v standardni opremi pa je tudi prha s 50-litrskim rezervoarjem za vodo.

Atlantic 660 adventure je dobra kombinacija čolna za družinske izlete in ribiškega stroja, v katerega lahko namestimo tudi resnejšo opremo in se lotimo tudi malce bolj resnega ribolova. Za čoln brez motorja in DDV je treba odšteti 18.300 €, s Suzukijem DF 115 TL s 84,5 kW je dobrih 9.000 € dražji, z omenjeno Hondo pa stane slabih 11.000 € več. Pri tem je od tri do pet tisočakov treba rezervirati še za dodatno opremo in lahko se podamo na pot. Ali pa na ribe!