Armor-X

Armor-X

Val 185

Pametna zaščita

AVTOR Julijan Višnjevec

Potrebe po zaščiti naših občutljivih pametnih telefonov in tablic so nastale takrat, ko smo jih začeli zaradi mnogih funkcij uporabljati tudi v neprijaznem okolju.

Neprijazno okolje je pravzaprav za naše občutljive naprave tedaj, ko jih uporabljamo v kokpitu ali na prostem in pri tem pridejo v stik z morsko vodo ali padavinami. Ne samo vdor vode, naprave se lahko mehansko poškodujejo pri padcu ali v kontaktu s katerim drugim predmetom na plovilu….

…Na sejmu v Amsterdamu smo stopili do idejnega očeta Armor-X zaščite, gospoda Davida Avanza, ki nam je razložil, kako je prišel do ideje in kako je potekal razvoj zaščitnih elementov. Zaščite Armor-X se danes prodajajo že po vsem svetu. V različnih športnih in razvedrilnih panogah so na voljo za naprave iPhone, iPad in Samsung ter njihove različice…

…Z nastavkom na hrbtni strani je možno ohišje s telefonom ali tablico pričvrstiti na različna mesta na plovilu, kar pomeni, da bo ves čas na dosegu roke in očesa. Takšna napravica gre lahko z vami tudi na čarter plovila ali plovila prijatelja, saj jo po končanem opravilu ali na koncu dneva preprosto snamemo in odnesemo s seboj….

Več si lahko preberete v 185. številki revije Val navtika.