Antares 6,80

Antares 6,80

Val 151

Ribič in še kaj

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Beneteaujeva ribiška linija antares zdaj šteje že zavidljivo število članov, vsako leto pa pridobi enega ali dva. V minuli številki smo pisali o najmanjšem antaresu s poveljniškim mostičkom. Ti nosijo oznake dolžine v čevljih, serijo, katere značilnost pa je zunajkrmni motor, pa pri Beneteauju označujejo z dolžino, izraženo v metrih.

Tokrat si bomo natančneje pogledali novega predstavnika te serije, ki ga zaznamujejo vse lastnosti, ki smo jih vajeni pri fishermansko naravnanih antaresih, pri katerih je, zlasti pri manjših predstavnikih, glavna značilnost malce bolj asketska oprema in dobre plovne lastnosti.

Tudi oblikovno 6,80 sledi začrtanim linijam, za katere je značilna nadgradnja, ki je v tem primeru proporcionalno visoka glede na višino trupa, značilen pa je tudi oster premec, ki učinkovito prodira skozi valove.

Antares 6,80 lahko smatramo bolj kot delovni čoln, zato na njem ne bomo našli veliko elementov razkošja, kljub temu pa nudi določeno mero udobja, saj ga kljub temu lahko uporabljamo tudi za nekajdnevni oddih.

Evropski, zlasti francoski izdelovalci ponujajo veliko v tem razredu, zato je odločitev precej težka in bo temeljila na videzu in rešitvah, ki so bolj ali manj bližje vsakemu posamezniku. Cenovno se antares 6,80 uvršča v zlato sredino, saj cena zanj brez motorja in dajatev znaša 17.900 €. Čoln je, kot smo že dejali, primeren tako v delovne namene, za ljubiteljsko ribištvo ali nekajdnevni oddih, ki je na antaresu 6,80 najlepši in najudobnejši v dvoje.