Antares 5.80

Antares 5.80

Val 158

Najmanjši

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc, Beneteau

Med antaresi smo do zdaj predstavili že skoraj vse modele, ostal nam je le še najmanjši 5.80, a so pri Beneteauju že napovedali novega, tokrat največjega med antaresi z zunajkrmnimi motorji, model 8.80, ki je, tako na pogled, že pravcati hard top z lepimi linijami in air step trupom.

Antares 5.80 je najmanjši v seriji zanesljivih čolnov z nadgradnjo, kot ji s tujko radi rečemo pilothouse. Takšen tip čolna je kot nalašč za hitre skoke s kolegi ribiči ali pa nekajdnevno križarjenje v dvoje, pri čemer ni nič hudega, če nas ujame malce slabše vreme, saj se lahko umaknemo v kabino, pa tudi plovbo v živahnih razmerah obvlada.

80 je vstopni model – najmanjši v družini. Kljub svoji majhnosti nudi dokaj veliko prostora in udobja in z nekaj iznajdljivosti celo kuhinjo, h kateri moramo sami malce pripomoči. Primeren je tako za ribiški vikend s prijateljem ali kratek dopust v dvoje ter seveda dnevne izlete. Njegova velika prednost je v stroških, ki niso visoki, saj ga lahko naložimo na prikolico in peljemo domov, pri porabi pa lahko računamo z okoli 10 litri na uro, kar tudi ni pretirano. Brez motorja in davka je zanj treba odšteti 13.500 €.