Antares 30 fly

Antares 30 fly

Val 150

Odlična kombinacija

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Na pravkar minuli Internautici smo si lahko podrobnejše ogledali Beneteaujevega najmanjšega predstavnika, ki se lahko pohvali s poveljniškim mostičkom, antares 30 fly.

Mi smo z njim zapluli že na našem zgodnjepomladanskem obisku v Marseillu, kamor je Beneteau že drugič zapored povabil evropske novinarje na testne plovbe z njihovimi novimi dosežki.

Antares 30 fly je posrečena kombinacija družinske jahtice, ki na relativno majhni dolžini nudi veliko udobja, kot je značilno za celotno serijo antares. Je pa povsem primeren tudi za moško družbo, ki se za nekaj dni odpravi na »big game«.

Oblikovno lahko vzporednice vlečemo z večjim antaresom 42 fly, s katerim smo tudi pluli v Marseillu in ga lahko pričakujemo v eni izmed prihodnjih številk.

Za antares 30 fly lahko rečemo, da je res večnamenska barka, saj je primerna za oddih štiričlanske družine, uporabljaj jo lahko ribiški navdušenci, ki si vseeno ne želijo preveč asketskega bivanja, zaradi čvrste izdelave in preprostosti pa jo brez težav lahko uporabljamo tudi za čarter dejavnost.

Za osnovno različico brez krmarskega mesta na poveljniškem mostu je treba odšteti 106.900 € + DDV, če pa si na mostu želimo še krmariti, pa to pomeni 110.900 € + DDV.