Alice Francis, Perpetuum Jazzile, Dunking Devilsi in številni gosti v ALEJI pričarali nepozaben spektakel

Alice Francis, Perpetuum Jazzile, Dunking Devilsi in številni gosti v ALEJI pričarali nepozaben spektakel

Popularna svetovna sving pevka Alice Francis, glasbeni skupini Perpetuum Jazzile in Kingstoni, akrobatska skupina Dunking Devils, uspešni slovenski solisti Gregor Štrasbergar – Štras, Marina Martensson, Astrid Kljun in Tim Klemenčič so le nekatera izmed imen, ki so obogatila spektakularen in nepozaben večer na ALEJI SKY. Bilo je edinstveno popotovanje med barvitimi modnimi kreacijami ob 2. rojstnem dnevu najboljšega novega nakupovalnega središča ALEJE. »Priča ste bili izjemnemu modno-plesno-glasbenemu spektaklu in čudovit občutek je, ob naši drugi obletnici, na odru pozdraviti več kot 50 nastopajočih,« je ob začetku praznovanja dejal direktor ALEJE Toni Pugelj.

Slednji je še dodal, da je ALEJA edino nakupovalno središče pri nas, ki na enem mestu združuje ne samo nakupovanje, zabavo, prostor za otroke in druženje, ampak tudi pisano paleto rekreacije, zabav in nepozabnih trenutkov. »Res je, da smo mladi, a kljub temu slavimo nagrado za najboljše novo nakupovalno središče na svetu,« je še dodal Pugelj.

Generalni direktor družbe SES Spar European Shopping Centers Cristoph Andexlinger pa o spektaklu: »Pred dvema letoma smo želeli odpreti ALEJO. Le nekaj dni pred odprtjem, ko je bilo že vse pripravljeno, veste, da se je zgodilo zaprtje javnega življenja po celotnem svetu,« se je spomnil začetkov, vendar dodal še: »ALEJA je najmlajši otrok v naši verigi nakupovalnih središč. Upam, da se tukaj vsi počutite dobro, kot da bi bili doma. V naši skupini vsak dan dela stotine ljudi, da je vaše nakupovanje prijetno in udobno.«

Zadnje modne trende, čudovite nastope in akrobacije, ki so bile predvajane tudi na velikih projekcijah, so si ogledali številni znani obrazi, med drugim tudi modni oblikovalec Milan Gačanovič-Gačo, pevec Lado Leskovar in igralec Uroš Smolej. »Naj se vam današnji večer vtisne v spomin, naj bo ALEJA prostor, kjer boste našli zatočišče pred vsakodnevno rutino. Tu smo in bomo za vas,« je Pugelj še nagovoril več kot tisočglavo množico na nepozabni zabavi.

S sinočnjim dogodkom se je pričelo nepozabno tridnevno praznovanje ALEJE, ki je za vse udeležence brezplačno. Danes vas med 15. in 20. uro preseneča nagradna interaktivna pantomima Ugani, kaj ti podarja ALEJA. Vse dni praznovanja med 17. in 20. uro vas bodo razgibale akrobatske delavnice z Dunking Devilsi na ALEJI SKY. Jutri bodo lahko otroci prisluhnili pravljicam z Boštjanom Gorencem – Pižamo in se zabavali na otroškem žuru z Romano Krajnčan. Med 15.30 in 18.00 bodo na sporedu glasbeni nastopi izvajalcev Adrijane Kamnik, Alenke Godec, Challeta Salleta, Martine Majerle, Nastje Gabor, Sebastiana in Žana Serčiča.

Vsi tisti, ki so zamudili četrtkov nastop Alice Francis, jo bodo imeli priložnost slišati še enkrat na njenem koncertu ob 18. uri. V tem času bo potekalo tudi žrebanje glavne nagrade – enoletnega brezplačnega najema popolnoma električnega avtomobila ID.3. Obiskovalci lahko v tem času koristijo tudi posebne kupone ugodnosti in popustov, ki jih pripravljajo trgovine in gostinski lokali v ALEJI.

Nakupovalno središče ALEJA upravlja podjetje SES – Spar European Shopping Centers. ALEJA se nahaja na 32.000 m2 najemnih površin, v njej je 80 trgovin in lokalov. Najsodobnejše nakupovalno središče navdušuje s svojimi številnimi arhitekturnimi posebnostmi, ALEJO SKY z bogato kulinarično ponudbo ter ozelenjeno aktivno streho z večnamenskim športnim igriščem. Zagotovljenih je 200 parkirnih mest za kolesa, 13 polnilnic za električna vozila, kar je največji prostor v Sloveniji za polnjenje električnih vozil naenkrat, »car sharing«, postaja za izposojo koles BicikeLJ, avtobusno postajališče in kolesarski poligon. Lani je nakupovalno središče ALEJA, ki se je odprlo maja 2020, prejelo prestižno svetovno nagrado ˝Global RLI Award˝ v kategoriji ˝Mednarodna nakupovalna središča – novogradnje˝. Več informacij na www.aleja.si.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Podjetje trenutno upravlja 30 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi ter nakupovalno ulico na Dunaju. V letu 2020 so bila nakupovalna središča v vseh državah vseskozi odprta, vendar pa je morala zaradi zaprtja države večina trgovin ostati zaprta več tednov oz. mesecev. Hitri komunikacijski kot tudi tehnično inovativni ukrepi SES-a v času pandemije COVID-19 so kljub temu omogočili varno nakupovanje in dobro obiskanost. V letu 2020 so najemniki v nakupovalnih središčih SES-a ustvarili 2,45 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria.