Alaska 45

Alaska 45

Val 138

Redesign

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Preizkusili smo obnovljeno uspešnico ladjedelnice DHS z močnejšimi motorji in spremenjeno notranjostjo. Kot tudi prvič, nas je prepričala z odlično plovbo, zanesljivo mehaniko, simpatičnostjo in pripravljenostjo za dolga križarjenja.

Alasko 45 smo v Valu preizkusili pred dvema letoma. Navdušila nas je z všečnim zunanjim izgledom, preprosto, a učinkovito notranjostjo in zelo zanesljivo plovbo. Kaj se je vmes zgodilo? Kupci so jo sprejeli in zastopnik se je upravičeno pohvalil, da je kar nekaj kupcev že uživalo na njej in v plovbi. Ob tem ne smemo pozabiti trendov zadnjih let, da so mnogi kupci prešli od hitrejših plovil na počasnejša plovila, saj v resnici hitrost plovbe ni tisto, kar vedno pritegne. Mnogo bolj navduši prijetnost v notranjosti, domači in topli materiali, obilo zabave med plovbo in ne nazadnje ekonomija porabe goriva. Ta bo očitno v tem letu igrala zelo pomembno vlogo in vse to prenovljena alaska 45 tudi premore.

Če želite imeti zelo lepo klasično ladjo s preverjeno notranjostjo in z dvojnim značajem, potem je alaska 45 za vas. Le odločiti se morate, kakšen les in barvo boste izbrali. Jaz bi izbral češnjo in klop na levi strani ob poveljniku.