AI-spiracija 2024 združuje inteligentno s koristnim

AI-spiracija 2024 združuje inteligentno s koristnim

20. septembra bo v Klubu Cankarjevega doma potekala AI-spiracija 2024: Kako in kaj z umetno inteligenco v letu 2024, prvi marketinški dogodek v Sloveniji, namenjen pregledu svetovnih AI-trendov, najuporabnejših AI-orodij ter primerov dobrih praks in AI-rešitev domačih podjetij.

Dogodek pod okriljem Marketing magazina obljublja hiter in izčrpen pregled vsega, kar morate danes vedeti o umetni inteligenci (AI). Več kot 15 tujih in domačih strokovnjakov s področja AI bo s konkretnimi primeri predstavilo današnji svet marketinga, ki je prežet z AI, in predstavilo delovanje in način »razmišljanja« AI. Odpravili bodo strahove in predsodke v zvezi z AI ter vam dokazali, da je vse skupaj bolj preprosto, kot si mislite. Program si lahko pogledate tukaj.

1 dan, 3 sklopi, 15+ govorcev

Oder bo odprl sklop predavanj o AI-trendih. Strokovnjak za umetno inteligenco s Fakultete za elektrotehniko UL Simon Dobrišek bo »za zajtrk« postregel s spremembami ter pozitivnimi in negativnimi vidiki razvoja AI. Svetovne AI-trende in njihov vpliv na kreativnost in ocenjevanje del bo osvetlil Nicolas Huvé, operativni direktor pri Epica Awards. Za konec sklopa bo Andraž Štalec, direktor in soustanovitelj iz podjetja Red Orbit, obiskovalce popeljal čez evolucijo, transformacijo in eksplozijo umetne inteligence od znanstvene fantastike do neizogibne prihodnosti dela, predvsem na področju marketinga.

V naslednjem sklopu o AI-orodjih bodo obiskovalci spoznali različna orodja, s katerimi se da narediti več in bolje z manj truda. O GPT-orodjih in kako se z njimi pogovarjati brez (nepotrebnega) razočaranja bo govoril Matej Golob, soustanovitelj in vodilni partner v podjetju CorpoHub. Z Urošem Svenškom, vodjo digitala na Agenciji 101, bodo obiskovalci odkrivali, kaj se da početi z lastnimi marketinškimi AI-rešitvami in kaj se bo dalo v prihodnosti. Na predavanju konzultantke strojnega učenja Špele Poklukar iz podjetja Endava se bodo udeleženci seznanili z jezikovnimi modeli za generiranje vsebin in od bliže spoznali orodje LlamaIndex. Umetn(išk)o inteligenco in AI-orodja za vizualno ustvarjanje bo predstavil oblikovalec Luka Tišler. Uporabo AI v trženjskih raziskavah in pri analizi podatkov ter učinkovitost AI bo udeležencem približal Andraž Zorko, partner in direktor v podjetju Valicon.

Drugi sklop o AI-orodjih bo zaključila okrogla miza z naslovom »Ali nas bo AI nadomestila?«. V »boju« za svojo službo se bodo pomerili podizvajalec aka fotograf Primož Lukežič, predstavnica naročnika Kristina Gregorc aka vodja digitala in CX v Mercatorju in predstavnik agencijske strani Gašper Štern aka umetniški direktor v agenciji AV studio. Debato bo vodila novinarka Katja Štok.