Adventure Vesta V-450 Super Lux

Adventure Vesta V-450 Super Lux

Val 158

Kjer koli na svetu vsak svobodnjak sanja o avanturah. Tokrat avantura prihaja iz Ukrajine, natančneje iz glavnega mesta Kijeva, in to v obliki iskrivih gumonov, katerih že ime samo ponazarja njihov namen.

Podjetje Adventure Limited ima že 15-letno tradicijo. Izdelujejo napihljive čolne za prosti čas, s trdnim ali napihljivim dnom do 6,5 m dolžine. V ponudbi pa imajo tudi čolne za profesionalno uporabo. Odlikujejo se z visoko tehnologijo izdelave, kakovostnimi nemškimi materiali in vzdržljivostjo. Adventure je dobil zastopnika tudi v Sloveniji. Tako se nam je tudi ponudila priložnost za prvo preizkušnjo.

Čoln smo si podrobno ogledali še na kopnem in brez težav lahko pritrdimo izdelovalčevim trditvam o njegovih odlikah. Poliestrska konstrukcija je čvrsta in lepo izdelana tudi v skritih in nedosegljivih delih. Dno ima globok V izrez, kar omogoča čolnu boljšo smerno vodljivost in nežnejše premagovanje valov. Zračne tube so natančno varjene in so izdelane iz 5-plastnega PVC-ja nemškega porekla, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in visoko vzdržljivost. Poliestrski trup obdajajo precej nizko, kar pomeni, da bo čoln med plovbo na njih tudi slonel. Zato mu omogočajo veliko prečno stabilnost. Tako se v zavojih ne bo veliko nagibal.