Adria vektor 1002

Adria vektor 1002

Val 162

Hrvaški znanec, drugič

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Že 250 prodanih plovil in 24 let na trgu so atributi adrie vektor 1002. Preizkusili smo najnovejšo različico, posebej prirejeno zasebnemu lastniku. Adria vektor 1002 je odlična čarter motorna jahta in uporaben čoln za družinski dopust.

Adria vektor 1002 ima zelo zanimivo zgodovino, saj zlepa ne srečaš motorne barke, ki je na trgu že več kot dvajset let – morda kakšen grand banks ali fleming. Današnja adria vektor 1002 je bila prvič predstavljena navtični javnosti v Zagrebu na sejmu navtike februarja 2005. Še vedno je polizpodrivna motorna barka klasičnega videza z nekoliko večjo kabino kot prejšnje adrie. Ograja sega čez premec, zaobljena krma in plavalna ploščad so njene značilnosti, poleg tega pa ima troje polkrožnih oken na bočni strani, veliko okno v salonu in troje manjših oken na sprednji strani nadgradnje. Trup ponazarja leseni izvor (vzdolžne lesene deske) in tradicionalnost, kokpit na krmi je pokrit s trdno streho in mu daje čvrst ter klasičen videz. Nasploh je adria vektor 1002 skladno oblikovana tradicionalna barka sredozemskega okolja.

Adria vektor 1002 je prijetna in trdno grajena motorna barka, ki zlahka navduši najemnike za čarter ali pa lastnika za dopust. Preizkušen recept klasične motorne barke polizpodrivne oblike dokazuje svojo vrednost več kot dvajset let in zadnje dodelave samo še dvigujejo njegovo ceno in žlahtnost, sploh če bi imela leseni jambor po vzoru na mlajšo sestro adriano.