Absolute 52

Absolute 52

Val 162

Moderni Italijan

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Absolute 52 je značilen izdelek italijanske filozofije zabave na morju z brezkompromisnim oblikovanjem, zelo modernim pohištvom in danes povsem klasičnim pogonom – Volvo Penta IPS 600.

Absolute ima prav nenavadno zgodovino. Ko je v začetku drugega tisočletja že ostareli gospod Gobbi želel prepustiti ladjedelnico otrokoma, sta oba odklonila nadaljevanje tradicije. Lastnik je ponudil velikemu Paolu Vitelliju iz Azimuta odkup ladjedelnice, kar se je tudi zgodilo. Med prvimi ukrepi novega vodstva te veje v Azimutu je bila odpustitev ducata inženirjev, ki so ustvarjali gobbije. Reakcija odpuščenih inženirjev je bila pričakovana in, kot običajno, tudi zelo uspešna. Sergio Maggi in Marcelo Bè sta ustanovila Absolute boats in pot »novincev« z velikimi izkušnjami pri izdelavi plovil za zabavo je šla samo še navzgor. Leta 2003 so na trgu ponudili absolute 25 in 45. Prodaja je šla v vedno večje številke in že leta 2007 so dosegli številko 250 prodanih motornih jaht, kar je za petletno obdobje odlična številka. Leta 2008 so pokazali admiralskega absoluta 70 in lani prvič ponudili na trgu modele s sončno palubo in kar štirimi IPS pogonskimi sistemi.

Absolute 52 je v svojem razredu med najboljšimi. Navdušil vas bo z lepo zunanjostjo, zelo moderno notranjo opremo in preizkušenimi lastnostmi IPS pogona. Če vam je hitrost premalo, lahko dodate še tretji IPS in tedaj bo vaš absolute 52 tudi pravi dirkač na morju. Meni zadoščata samo dva motorja in izbral za lastniško kabino bi si izbral tisto na levi strani podpalubja.