8. kamp Gorana Dragića in novo igrišče v Laškem

8. kamp Gorana Dragića in novo igrišče v Laškem

Mladi športniki so se ponovno zbrali v košarkarskem kampu Gorana Dragića, kjer ta teden v Laškem uživa 130  fantov in deklet v košarkarskih in drugih aktivnostih pod budnim očesom 32-članskega štaba mentorjev. To nedeljo so ob začetku kampa slovesno otvorili tudi prenovljeno košarkarsko igrišče v Marija Gradcu.

  »Odprto je četrto igrišče, poteka osmi košarkarski kamp. Zares uživam v teh projektih, saj z njimi združujemo prijetno s koristnim in za nameček ves presežni denar namenjamo novim dobrodelnim projektom. Zelo se že veselim izzivov v prihodnjih letih,« je ob tem dejal svetovno znani košarkar Goran Dragić.

Pri košarkarskem kampu ne gre le za košarko. Tudi ne zgolj in samo za zabavo. Gre za spoj športa, košarke, medsebojnega spoštovanja in spoznavanja. V celoto pa se vse skupaj poveže predvsem z izjemno »Gogijevo« osebnostjo. Goran namreč z otroki preživi vseh sedem dni, jih spozna, z njimi pa deli sleherni del košarkarskega kampa. Sponzor prenove košarkarskih igrišč v okviru fundacije Gorana Dragića in njegovega košarkarskega kampa za otroke je zavarovalnica Generali, ki je lani in letos tudi nekaj otrokom iz prikrajšanih okolij v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje omogočila udeležbo na kampu. Nad tem je bil navdušen zlati košarkarski kapetan, ki je še povedal: »Brez Fundacije Goran Dragić in sponzorjev – med njimi, jasno, gredo velike zasluge zavarovalnici Generali – ter mojih čudovitih sodelavcev, mi to zagotovo ne bi uspelo.«

Goran Dragić želi skupaj s svojo fundacijo, sponzorji, partnerji in prijatelji prenoviti košarkarska igrišča in vrniti mlade na zunanja igrišča. Kampanja prenove zunanjih košarkarskih igrišč se je pričela pred tremi leti, ko je Dragić z Mestno občino Ljubljana, sponzorji in partnerji prenovil igrišče v ljubljanskem parku Tivoli. »S pametno aplikacijo #podamdaigram smo se odločili povezati tradicijo in sodobno tehnologijo, saj želimo, da bi bili mladi v današnjem digitalnem svetu čim bolj fizično aktivni,« je še pojasnil Dragić. Fundacija je doslej pripomogla k obnovi košarkarskih igrišč v ljubljanskem Tivoliju, na mariborskem Taboru in v Novem mestu. Zdaj so novo, moderno igrišče dobili še v občini Laško, v Marija Gradcu. Njegovo fundacijo sestavlja ekipa, ki verjame, da si vsi otroci zaslužijo enake možnosti za uresničitev svojih sanj, ne glede na socialni status njihove družine ali morebitne telesne okvare in gibalne omejitve.

****

GENERALI, d. d., je v Sloveniji prisotna od leta 1997 in letos obeležuje 25-letnico uspešnega poslovanja. Je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2021 obsegal 75,8 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 67 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V 12 državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Generalijeva ambicija je postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ob skrbi za trajnostno poslovanje ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni prodajni mreži. Skupina Generali je vključila trajnostni razvoj v vse svoje strateške usmeritve, s ciljem ustvarjati vrednost za vse deležnike in hkrati graditi pravičnejšo in odpornejšo družbo.