6. Sprehodi pod morjem

6. Sprehodi pod morjem

Val online

Mednarodni festival podvodnega filma in fotografije

Vabimo vas na6. mednarodni festival podvodnega filma in fotografije“Sprehodi pod morjem”.

30. 1. 2014 do 1. 2. 2014 Kulturni dom Slovenske Konjice 

Festival se je rodil pred petimi leti kot majhen delček uspešnega mednarodnega simpozija »Potapljanje AST« in je z leti postal eden izmed najzanimivejših kulturnih dogodkov povezanih s tistim delom našega planeta, ki ga prekriva voda. Tokratni »Sprehodi pod morjem« se pričnejo v četrtek 30. januarja s filmskimi projekcijami za šole in nadaljujejo v petek 31. januarja ob 18.00, zvečer z otvoritvijo razstave podvodne fotografije mednarodno priznanih podvodnih fotografov, otroško risbo in koncertom skupine Jure Tori trio. Jure Tori je naslednji v ciklusu predstavitev velikih imen akordeona, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Drugi del in obenem zaključek festivala bo v soboto 1. februarja ob 18.00, ko bomo v Grand prix večeru poskusili predstavili najlepše od vsega kar sprehodi pod morjem lahko ponudijo. Poleg izbire najboljšega filma nas čaka še obilo presenečenj. Program:

Četrtek in petek, 30. in 31. januar 2014

Projekcije za učence in dijake.

Petek, 31. januar 2014, ob 18.00

Otvoritev razstave podvodne fotografije

Michele Davino: Dipinto Di Blu (Italija)

Svetovni prvak v podvodni fotografiji v letu 2013 na 14. CMAS-ovem svetovnem prvenstvu na Kubi.

Scott Johnson: Seascapes Images (ZDA)

Fotoreporter, ki se ukvarja s podvodno in reportažno fotografijo. Njegove fotografije so objavljene v knjigah in revijah kot so Unterwasser, Alert Diver, Sport Diver, X-Ray Magazine …

Vitya Lyagushkin: Underwater Wanderings (Rusija)

Fotograf ruske izdaje revije National Geographic, Nikonov fotograf in zmagovalec več mednarodnih fotografskih tekmovanj. Ima več kot tisoč objav v različnih uglednih svetovnih revijah in časopisih. Je dobitnik najvišje ruske nagrade v potapljanju, Podvodni svet.

Arkadij Popovič: Anthology of Dadi (Slovenija)

Po Marijanu Richterju je druga ključna oseba v razvoju slovenske podvodne fotografije. Že leta 1962 je izdelal prvo ohišje za filmsko kamero 2×8 mm, vendar se je zaradi visoke cene filmov kmalu preusmeril v fotografijo in tako leta 1964 dokončal ohišje za prvo zrcalno refleksno fotografsko kamero pri nas.

Otvoritev razstave otroških del likovnega natečaja Sprehodi pod morjem

Na natečaj je prispelo skoraj tisoč likovnih del iz Slovenije, Hrvaške in Rusije.

Koncert

Jure Tori trio

Jure Tori velja za enega izmed trojice velikih akordeonistov današnjega časa. Največji del svoje kariere je preživel s skupino Orlek, s katero je koncertiral praktično po celem svetu, obenem pa je igral v različnih zasedbah, med katerimi je vsekakor najzanimivejši Jure Tori trio. Mednarodni trio sestavljajo basovska legenda Ewald Oberleitner iz Avstrije in multiperkusionist Ganesh Anandan iz Indije. Trojica igra veliko število različnih stilov z energijo punk benda. Skupini se bo na odru pridružil pevec skupine Kvinton, Marjan Bone, in legendarni Bratko Bibič.

Sobota, 1. februar 2014 , ob 18.00

– Predstavitev najboljših filmov iz svetovne produkcije 2013/2014

Širši izbor filmov

– Razglasitev zmagovalcev likovnega natečaja Sprehodi pod morjem

– Podelitev Grand Prix nagrade

Vljudno vabljeni!

Branko Ravnak

www.iahd-adriatic.org

info@iahd-adriatic.org