44 CUP PORTO MONTENEGRO CUP 2019  

44 CUP PORTO MONTENEGRO CUP 2019  

Val 239
AVTOR Mitja Margon
FOTO Martinez studio

ZMAGA ZA CEEREF IN 2. MESTO NIKE ODLIČEN UVOD V SEZONO

Z zmago na regatnem polju v Boki Kotorski, po skoraj treh letih, je Igor Lah s svojo ekipo Ceeref naznanil že 13. sezono razreda RC44, ki se zdaj imenuje 44 Cup.

Tako. Pa smo se po daljšem zimskem premoru sojadralci in vsi deležniki RC44 Toura, po novem imenovanega »44 CUP«, spet srečali in spopadli, tokrat na novem prizorišču, v prelepem akvatoriju črnogorskega »fjorda« Boka Kotorska, v kraju Tivat. Gostitelji, Porto Montenegro, so s svojo marino, hoteli in celotno infrastrukturo poskrbeli, da smo se počutili izredno lepo, kar je odtehtalo nekoliko slabše vetrovne (vremenske) pogoje.

Če grem po vrsti, se moram najprej vrniti v zimski premor. V tem času sta se zgodili vsaj dve omembe vredni stvari. Ena je zagotovo »re-branding« celotnega ustroja, kar pomeni, da se tako razred kot celotno tekmovanje zdaj imenujeta drugače. »44 Cup« z novo podobo naj bi zaznamoval nekakšno prelomnico. Osebno (in še marsikdo se z mano strinja v tem) ne vidim nobene potrebe niti dodane vrednosti v tem, da razred ne nosi več imena svojega »očeta« Russella Couttsa v imenu, a verjetno so vodilni že »preračunali«, pa bo to prineslo kakšne druge prednosti. Oče je en sam in bo vedno ostal in tudi med nami bo še nekaj časa zagotovo poimenovanje ostalo takšno, kot ga poznamo – RC44.

Druga stvar, ki se je zgodila v prvih mesecih letošnjega leta, je ta, da je bila Nika v daljšem in celovitem »remontu«….

Več o dirkah 44 Cup si lahko preberete v majski reviji Val navtika 239.