34. Pokal Amerike

34. Pokal Amerike

Val 166

V igri tudi

AVTOR Matija Gorjan
FOTO Matija Gorjan

Po skorajda pričakovani pridružitvi italijanske Prade z jadrnico Luna Rossa, ki je bila obelodanjena v času, ko je bila svetovna turneja Pokala Amerike v San Diegu, je kmalu po hitro utišani disciplinski aferi legende britanskega jadranja, Bena Ainslieja, v svet poslana še vest o pridružitvi britanske ekipe Ben Ainslie Racing (BOR). V času, ko smo pričakovali, da bo »Big Ben« dobil še kakšno dobro lekcijo s strani domače jadralne zveze, če ne celo suspenz za grobe prekrške, ki si jih je veliki zvezdnik privoščil na ISAF svetovnem prvenstvu v Perthu, smo izvedeli, da je Ainslieja zasnubil branilec Pokala Amerike, Team Oracle. Za kakšno potezo gre, v svetu jadranja še ugibajo. Medtem pa kaže, da je britanski krovni jadralski organizaciji, ki si prav tako želi videti Bena na domačih olimpijskih igrah, še bolj pa, da osvoji četrto zlato medaljo, zadostovalo Benovo obžalovanje dogodkov in opravičilo zanje. Skratka, zadevo so, kolikor je mogoče, hitro pometli pod preprogo in potem vse tiho je bilo.

Zato pa toliko bolj odmeva najava njegovega sodelovanja z Oracle v nadaljevanju zgodbe 34. Pokala Amerike. Kot je bilo razumeti ob udarni tiskovni konferenci, na kateri sta Ben Ainslie in direktor branilskega tabora Oracle Racing Russell Coutts javno razodela, je Oracle povabil Ainslieja k sodelovanju v njihovem projektu, a je Ben Ainslie za to pokazal interes le pod pogojem, da sestavi svojo ekipo pod imenom Ben Ainslie Racing (BOR) in to v svojih (in britanskih) barvah. Za tem finančno bojda stoji tudi patron britanskega izzivalskega tabora Team Origin, sir Keith Mills, ko je v času pravdanja med Alinghijem in BMW Oracle, ki se je sprevrgla v neposreden dvoboj z velikanskima večtrupcema, edini britanski izzivalski projekt “ugasnil”. Vse pa kaže, da je Coutts, ki se je sprva še “igral” kot krmar na AC45 na prvih dveh regatah svetovne turneje, potem pa se umaknil “v pisarno”, načrtoval boljšega sparing partnerja (od sebe) skoraj zanesljivemu krmarju branilskega tabora Oracle Jamesu Spithillu. Zato bodo – po sedaj znanih informacijah – tudi po istem načrtu izdelan katamaran AC72 klonirali še za BOR. Če to drži, bo Ainslie v času priprav na 34. America`s Cup le sparing partner prvi ekipi Oracle Racing, v zaključnem dejanju pa morda, v vlogi Spithillovega taktika, vkrcan na mreže njegovega dvotrupca. Ali se lahko iz tega porodi pravi britanski izzivalski projekt? Za zdaj bolj kaže na “déjà vu”, že viden manever, ko prevročega morebitnega nasprotnika daš na svojo plačilno listo in ga s tem umakneš s “trga”.

Vzporedno pa se je že sprožila polemika okoli legalnosti združenega projekta Italijanov (Luna Rossa) in Novozelandcev (Emirates Team NZ), ki načrtujejo izdelavo dveh kloniranih jadrnic. Po pravilih igre morajo Italijani jadrnico izdelati v domačih logih, lahko pa za to uporabijo isti načrt, če ne celo kalupe. To in pa najava, da bodo skupaj tudi trenirali, je seveda nasprotnikom, še najbolj Američanom, šlo hitro v nos. Za kaj gre? Nedvomno bo z enakima jadrnicama lažje optimizirati nastavitve in se v kratkem času, kolikor jim ga do poletja 2013 ostane, boljše pripraviti, kot le z eno, ali če bi trenirali z ekipo, ki ima jadrnico drugega projektanta. Ali je projekt BOR pod streho Oracla kaj drugega? Večji strah je, da se bo zadeva ponovno reševala na sodišču, pri čemer bo zagotovo največ utrpelo že načeto zanimanje za Pokal Amerike.

Medtem pa se je velik del opreme, ki je bil po tretjem dejanju svetovne turneje namenjen na naslednje predvideno prizorišče v Neaplju, izkrcal v Valencii, kjer je v pristanu, zgrajenem za 32. America`s Cup, na voljo še skorajda vsa tedanja infrastruktura. To pa kaže, da se bodo tam lahko družno pripravljale na drugi del svetovne turneje Pokala Amerike vsaj vse evropske ekipe, vključno z Žbogarjevo posadko španske Green Comm, katere večji del bo imel v Valencii tudi priprave na letošnje regate svetovnega pokala v olimpijskem razredu finn, kakor tudi na letošnje olimpijske igre. Glede na to, da je slišati, da v Neaplju, kjer bi morala biti četrta regata AC45, nekaj ne »štima«, bo morda le-ta tudi prestavljena v Valencio, kjer bi bila organizacijska logistika tudi veliko lažja.