Prestižna hrvaška turistična nagrada „Zlato pero“ tudi v Slovenijo

Prestižna hrvaška turistična nagrada „Zlato pero“ tudi v Slovenijo

Val 258

Hrvaška turistična organizacija je letos že 17. podelila prestižno nagrado “Zlato pero” tujim turističnim novinarjem, blogerjem in vplivnežem za najboljše objave o Hrvaški kot turistični destinaciji v zadnjem, izjemno zahtevnem turističnem letu. Podelitve v Pulju se je udeležilo 15 tujih novinarjev iz 11 držav, med njimi tudi slovenski novinar in urednik revije Val navtika, Julijan Višnjevec.

 “Letos nagrado ponovno podeljujemo “v živo” v prelepi Istri. Nagrajeni novinarji, blogerji in vplivneži v lanskem letu, ki je bilo za turistični sektor izredno težko, so prispevali k prepoznavnosti naše države na svetovni ravni in gradnji podobe Hrvaške kot varne, dobro pripravljene in zaželene turistične destinacije. S tem tudi dodatno opozarjamo na Hrvaško na predvečer glavnega dela turistične sezone in pošiljamo sporočilo, da je Hrvaška absolutno pripravljena na večji pritok gostov,« je povedal direktor CNTB, Kristjan Staničić.

Hrvaška turistična organizacija s podelitvijo Zlatega peresa poudarja vrednost profesionalnega pristopa k pisanju in poročanju o Hrvaški v tujih medijih in se na ta način želi zahvaliti tujim novinarjem za njihov prispevek k promociji hrvaškega turizma v svetu. Letošnji dobitnik s slovenskega trga je direktor in urednik revije Val navtika, Julijan Višnjevec. Revija Val navtika že vrsto let profesionalno poroča o vseh novostih v hrvaški navtični ponudbi, s svojimi izjemnimi reportažami pa motivirajo in vabijo slovenske navtike in tiste, ki to bodo šele postali, na hrvaško morje in jim odkrivajo manj znana področja ter s tem predstavljajo pomemben dejavnik v slovenskem medijskem prostoru za informiranje slovenske navtične javnosti.

Celoten program letošnjih nagrad je vključeval tridnevno študijsko potovanje z ogledom številnih turističnih krajev v južni Istri, med njimi Pulja, Brionov, Fažane, Vodnjana, arheološkega najdišča Nezakcij, Arheološkega parka Vižula v Medulinu in tematskega parka Kažuni.