300 let inovacij in kamnoseške umetnosti v podjetju Marmor Hotavlje

300 let inovacij in kamnoseške umetnosti v podjetju Marmor Hotavlje

Z vodilnim in globalno priznanim statusom v kamnoseški industriji to podjetje praznuje 300-letnico z izdajo knjige, ki ovekoveča izvor prvega datiranega izdelka iz domačega kamna Hotaveljčana. S svojo bogato dediščino kamnoseštva na Hotavljah podjetje s ponosom združuje preteklost in prihodnost ter bralca popelje v navdihujoč svet umetniških kamnitih del.

Podjetje zaposluje 180 inženirjev, tehnologov, arhitektov, oblikovalcev in kamnosekov, ki ustvarjajo umetniška dela iz kamna in marmorja. Njihovo delo krasijo monumentalni projekti, kot so Vila in Palača Schellenburg, Cankarjev dom, Skupščinska stavba Republike Slovenije in luksuzni hoteli v Portorožu. S svojim delom opremljajo tudi največje superjahte na svetu.

Njihova strast do umetnosti v kamnu se prenaša iz roda v rod skozi zavezanost k ohranjanju kamnoseške tradicije. Z izjemnim razvojem tehnoloških rešitev in dostopom do najrazličnejših kamnov iz celega sveta bo podjetje Marmor Hotavlje nedvomno kesalo uspehe tudi v prihodnosti, ohranjajoč svoj status vodilnega kamnoseškega podjetja na svetu.