ŽAN LUKA ZELKO BRONAST, TONI VODIŠEK TIK POD ZMAGOVALNIM ODROM

ŽAN LUKA ZELKO BRONAST, TONI VODIŠEK TIK POD ZMAGOVALNIM ODROM

Val 240
AVTOR besedilo JZS
FOTO Rajko Vodišek
Marseille, France is hosting the Final of the 2019 Hempel World Cup Series from 2-9 June 2019. Held at the venue of the Paris 2024 Olympic Sailing Competition, more than 300 sailors from 40 nations are racing across ten Olympic Events as well as an Open Kiteboarding fleet. ©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY/WORLD SAILING 06 June, 2019.

JADRALEC ŽAN LUKA ZELKO JE SEZONO SVETOVNEGA JADRALSKEGA POKALA V MARSEILLU ZAKLJUČIL NA NAJLEPŠI MOŽNI NAČIN. V OLIMPIJSKEM RAZREDU LASER STANDARD JE OSVOJIL BRONASTO MEDALJO.

Šest dni trajajoč finale svetovnega jadralskega pokala je dobil epilog v brezvetrju, ki je organizatorje prisilil k odpovedi regate za medalje. 25-letni krmar iz Maribora, Žan Luka Zelko, je tako v olimpijskem enosedu laser standard po devetih preizkušnjah ostal na tretjem mestu s samo tremi točkami zaostanka za zmagovalcem Giovannijem Coccolutom iz Italije. Na zadnji etapi je nastopil tudi Toni Vodišek, ki je v disciplini kite board pristal tik pod zmagovalnim odrom. “Zelo sem zadovoljen. Imeli smo veliko težkih pogojev, saj je vsak dan pihalo iz druge smeri, kar je bilo zelo naporno. Sedaj grem domov, dokončati šolske obveznosti, potem pa trenirati dalje,” je skupno četrto mesto komentiral 19-letni Koprčan.