Tiskovna konferenca ob zgraditvi topa

Tiskovna konferenca ob zgraditvi topa

Ob zaključku gradnje tradicionalnega istrskega plovila topa, ki je potekal v okviru projekta Bala barka 2, je bila v Info centru nekdanjih skladišč soli Monfort v Portorožu, včeraj novinarska konferenca.
Bralci Val navtike ste sicer lahko spremljali posamezne faze gradnje omenjenega plovila preko člankov, pripravljenih s strani glavnega koordinatorja projekta, kustosa Uroša Hribarja iz Pomorskega muzeja »Sergej Mašera« Piran, in sicer vse od lanske aprilske številke revije, zato ste se z vsemi podrobnostmi lahko sproti seznanili iz prve roke. Gradnjo ste si lahko ogledali tudi na lastne oči, saj je potekala javno v prostorih Monforta, vzporedno z nekaj delavnicami in predavanji.
Kot je povedal na tiskovni konferenci Franco Juri, direktor Pomorskega muzeja “Sergej Mašera” Piran (slednji je bil na slovenski strani glavni protagonist projekta Mala barka 2, sofinanciranega iz programa Interreg Slovenija-Hrvaška), je topo po devetih mesecih gradnje pripravljen za plovbo. Testiran in opremljen z dokumenti čaka na splovitev, ki se bo verjetno zgodila konec aprila. Več o predstavitvi s tiskovne konference oziroma splovitvi topa pa v majski številki revije Val navtika.