Saildrive ali klasična gred?

Saildrive ali klasična gred?

Val 237
AVTOR Tadej Povhe
FOTO Tadej Povhe

Dilema, ki morda izgine, ko spoznate prednosti in slabosti posameznega pogonskega sistema

Mnogokrat zasledimo razprave o ustreznosti pogonskega sklopa za posamezno vrsto plovila, tako med navtičnimi zanesenjaki – samograditelji – kot v strokovni javnosti, ki pa se nikoli ne zaključijo z enostavnim navodilom, kaj je ustrezno in kaj ne. Z namenom, da si lahko vsak sam odgovori na zastavljeno vprašanje »Kateri pogonski sklop naj izberem?«, bom v nadaljevanju predstavil prednosti in slabosti saildrive-a in klasične gredi ter podal temeljne usmeritve za izbiro. Saildrive ni novost, vendar se vse pogosteje pojavlja v določenem segmentu jadrnic in katamaranov. Omenjeni pogon najdemo pri jadrnicah do dolžine približno 50 čevljev in moči motorjev do okoli 75 konjskih moči. Njegove prednosti so predvsem:

  • tih in miren tek,
  • prilagodljivost glede pozicije montaže,
  • dober izkoristek prenosa moči z motorja na plovilo,
  • malo manj natančna poravnava motorja glede na plovilo ni tako velika oziroma kritična napaka kot pri klasičnih gredeh in ima na vodljivost plovila manjši vpliv.

Glavna prednost pogona saildrive je torej predvsem prilagodljivost montažnega mesta in svoboda, ki jo s tem pridobi arhitekt, ko snuje razporeditev in izkoriščenost prostorov. Z ustrezno postavitvijo saildrive-a lahko arhitekt vpliva tudi na razporeditev teže na plovilu, s čimer vpliva na vozne lastnosti plovila v različnih vremenskih pogojih…

Preberite nadaljevanje v zadnji izdaji revije Val navtika 237.