23. Biograd Boat Show – Marina Kornati, Biograd na Moru  20.–24. 10. 2021 

23. Biograd Boat Show – Marina Kornati, Biograd na Moru  20.–24. 10. 2021 

Val 259

Razstava v Biogradu bo letos praznovala 23. izvedbo – po 21 letih neprekinjenih rekordnih razstav, tudi v lanskem letu, ko je bila BBS ena izmed samo treh navtičnih razstav, ki so v času pandemije potekale v Evropi. Ta razstava plovil v vodi v srednji Evropi privablja številne obiskovalce in razstavljavce iz sosednjih držav, obenem pa je največje stičišče hrvaške navtične industrije, ki označuje konec navtične sezone in začetek novega poslovnega leta.

Pomembnost razstave za navtično industrijo

Pomembnost razstave se je pokazala lani, ko je bila BBS redka priložnost v Evropi za podjetja in ladjedelnice na Jadranu, da neposredno komunicirajo in se spopadejo z globalnimi spremembami, ki so se zgodile. Letošnja pričakovanja so velika, osnovana so na rekordnem številu zgodnjih registracij razstavljavcev in želji po njihovi razširitvi razstavnega prostora, s katerim bi zadovoljili povečanje zanimanja za navtiko.

Nove znamke in modeli
K novim blagovnim znamkam plovil, ki bodo predstavljene na hrvaškem trgu, sodi ladjedelnica luksuznih jadrnic Solaris, znamka motornih čolnov De Antonio iz Španije in italijanska znamka športnih ribiških plovil 3B Craft. Finska znamka Saxdor bo predstavila svoj 4-sedežni model Saxdor 200 Sport. Hrvaški prvenec med gumenjaki bodo doživele italijanska Panamera, AB Inflatables in kanadska blagovna znamka Gala.
V segmentu luksuznih motornih jaht bo Absolute neposredno po svetovni premieri v Cannesu gostil hrvaško premiero nove Navette 48. V segmentu katamaranov bosta svojo hrvaško premiero doživela jadralna katamarana Bali 4.2 in 4.6, skupaj z motornim katamaranom Bali 4.3.
Razširitev bodo na razstavi doživela tudi plovila z električnim pogonom, vključno s svetovno premiero Solar Ferry iz Agena Marin, kompaktnega električnega katamarana, gnanega na sončno energijo, ki je idealen za izlete in prevoze.

Varnost v času virusa covid-19

Razstava je mednarodno priljubljenost med razstavljavci in obiskovalci pridobila zaradi pomena Hrvaške kot navtične destinacije in odličnih razstavnih objektov podjetja Ilirija d.d., vključno z Marino Kornati, hoteli Ilirija, restavracijami in prostori, namenjenimi zabavi. Ilirija se je v času pandemije izkazala kot varen in profesionalen organizator dogodkov, brez prijavljenih primerov koronavirusa v letu 2020 in bo nadaljevala po tej poti, pri tem pa upoštevala in presegala nacionalne zdravstvene smernice. Legendarni koledar družabnih dogodkov, zaradi katerih je bil BBS edinstven, bo prilagojen razmeram v času razstave.

Štirje dogodki v okviru Biograd Boat Show

Biograd B2B
Kot največje zbirno mesto hrvaške navtične industrije se je med podjetji razvila platforma, nastal je Biograd B2B, dogodek navtičnega poslovnega povezovanja med razstavo plovil, ki poslovnim obiskovalcem omogoča, da se registrirajo, sodelujejo in načrtujejo srečanja z razstavljavci in drugimi udeleženci B2B ter sodelujejo v obsežnem navtičnem kongresnem programu.

5. hrvaški navtični dnevi 

Hrvaška gospodarska zbornica bo v okviru Biograd B2B med 20. in 22. 10. 2021 organizirala 5. hrvaške navtične dneve, vključujoč številna srečanja industrijskih združenj, poslovne predstavitve in družabne dogodke.

Croatia Charter Expo
V okviru Biograda B2B bo od 21. do 22. 10. 2021 potekal tudi 3. Croatia Charter Expo. Ta dvodnevni B2B dogodek industrije najema plovil bo ponudnikom čarterskih flot omogočil srečanje z zastopniki, posredniki in dobavitelji, podprt bo z aktivnim programom čarterskih kongresov. Vsi udeleženci bodo prijavljeni na Biograd B2B platformo in bodo lahko ves čas udeleženci razstave.

Mednarodni kongres Združenja čarterskih agencij
V letošnjem letu se bo Croatia Charter Expo pridružil mednarodnemu kongresu Združenja čarterskih agencij, ki se ponaša z več kot 200 mednarodnimi člani. Velikodušno podporo Croatia Charter Expo so zagotovili mesto Biograd, Hrvaška turistična skupnost in Gospodarska zbornica.

Član FSBO
Biograd Boat Show je zlati član Mednarodne zveze organizatorjev navtičnih dogodkov (International Federation of Boat Show Organizers) in sprejema visoke standarde organizacije ter sodeluje pri njenem nadaljnjem razvoju z deljenjem svojih edinstvenih poslovnih modelov in inovativnimi vložki, kot je 360-stopinjski virtualni sprehod in Biograd B2B.

Več informacij je na voljo na www.bbs.com.hr ali na:

Ilirija d.d.

Tina Ujevića 7

23210 Biograd

Hrvaška

info@bbs.com.hr

Tel: + 385(0)23 386 147

www.biogradb2b.com
www.croatiacharterexpo.com

BBS