Zimska šola jadranja s šolo jadranja Porta

Zimska šola jadranja s šolo jadranja Porta

Pravi jadralci se ne bojijo preživeti kakšnega dne pod jadri tudi v zimskem času. Taka jadranja sicer zahtevajo več izkušenj in znanja, tega se zavedajo tudi v šoli jadranja Porta, v kateri že nekaj let organizirajo različna zimska jadranja po Dalmaciji; zimske izkušnje omogočajo izkušenejšim jadralcem pa tudi začetnikom.
Za to zimo so v šoli jadranja Porta kot izhodišče izbrali majhno, simpatično mesto Tribunj, ki se nahaja blizu Šibenika in je odlična izhodiščna točka za različna jadranja.

Metlina, 13.–15. 1. ali 20.–22. 1. 2017
Tridnevno jadranje do Kornatov in okoliških otokov je primerno tudi za začetnike. Obeta veliko jadranja in pohod na Metlino, najvišji vrh Kornatov (237 m).

Palagruža, od 29. 1. do 4. 2. 2017
Šestdnevno jadranje zna biti pestro pa tudi adrenalinsko. Jadra se do Palagruže, če pa bodo vremenske razmere prezahtevne (kar pozimi ni redko), se bo jadralo do Visa ali pa v skrajnem primeru med otoki severne Dalmacije.
V obeh primerih bodo udeleženci uživali v jadranju in doživeli poseben čar zimskega, mirnega utripa otoškega življenja.

Karnevalska regata, 24.–26. 2. 2017
Simpatična dvodnevna regata v Biogradu ponuja trening v petek in regato v soboto ter nedeljo; dva privetrno-zavetrna plova in dva krajša navigacijska plova med številnimi otočki Pašmanskega kanala.
Z udeleženci bo izkušen inštruktor, jadranje bo tako tudi izobraževalno.
Jadranja so organizirana na hitri in zabavni Portini šolski jadrnici tipa JOD35.

Več pojasnil na e-naslovu: info@porta.si, tel. št.: 040 80 62 62 in
www.porta.si