13. regata Ptujčanka

13. regata Ptujčanka

Val online

Na trinajsti regati Ptujčanka, ki se je odvijala v osrčju kornatskega arhipelaga, je letošnje leto sodelovalo enaindvajset ekip. Vreme  je bilo idealno za regato: sončno, z ugodnim vsakodnevnim vetrom. Prvi dan je bil namenjen zbiranju, pripravam na regato ter druženju, ki ga je dopolnjevalo raznovrstno dogajanje polno veselja, glasbe ter zabave. V prvem tekmovalnem dnevu je bil izveden navigacijski plov in eno palico (sprint plov), v drugem dnevu en navigacijski plov in eno palico ter v tretjem dnevu še eno palico. Zelo lepo vreme je omogočalo čudovite starte, napeto tekmovanje in vznemirljive prihode v cilj. Regata je potekala do nacionalnega parka Telaščica. V uvali Mir je potekal tudi match race na daljinsko upravljanje dveh jadrnic – dolžine 1m in višine 1,8m. Nad temi malimi, hitrimi in zanimivimi jadrnicami na daljinsko upravljanje se je navdušil tudi naš mednarodno priznani sodnik Alen Kustić.

Ekipe regate Ptujčanka so bile zbrane iz cele Slovenije, pa tudi iz Avstrije, Srbije in Hrvaške. Druženje na tej regati je nekaj posebnega, saj so vsi udeleženci veseli, odprti; mladi jadralci imajo priložnost druženja in diskutiranja  z bolj zrelimi »morskimi volkovi«.

Na razburljivi regati so v prvi skupini v razredu Elan 350 prva tri mesta zasedle naslednje posadke:

1. mesto: Kapljica

2. mesto: JKO z vetrom

3. mesto: JKO LPKF

V drugi skupini odprtega razreda jadrnic so se na prva tri mesta uvrstile naslednje ekipe:

1.           Mesto: JKO Black Magic

2.           Mesto: Tenzor

3.           Mesto: Bartog 2

Čeprav je bilo jadralnih akcij na pretek, so se nekateri opogumili in se odločili še za spomladansko kopanje. Regati vse štiri dni ni manjkalo družabnega življenja, ki ga je popestrila glasba ansambla Smile ter odlična kulinarična ponudba.

Vidimo se na naslednji Ptujčanki!

http://www.ptujcanka.si/