Odprava Preveslati južni Mediteran

Odprava Preveslati južni Mediteran

Po dobrem mesecu dni, od kar je odprava Preveslati južni Mediteran s posadko Marina Medaka in Huwa Kingstona začela s prvimi zavesljaji 2100 km dolge poti od Tunizije do Turčije, je za njo pester del poti.

Fanta sta se spopadla s prvimi žulji, s prvimi tehničnimi neprijetnostmi, z dnevi, preživetimi na viharnem sidru, z morsko boleznijo, z nenačrtovanimi zasilnimi postanki,… A spremljali so ju tudi izjemni trenutki, za katere je, kot pravita člana odprave, vredno živeti in se podati na tako pot. “Stargate v nebesa. Na Atlantiku smo videli mavrico ponoči, pred Finikoundo pa nas je pričakal ta neverjeten prizor. Zdelo se je, kot bi se začela na koncu vesla,” je zapisal Marin za naslovno sliko 15. marca na Facebook Page Marin Medak, preko katere lahko spremljate pot odprave.

Odpravi, ki je finančno v največji meri podprta s strani družbe ELES d.o.o., se je sicer 13. marca pridružil še en član – Dimitris Kokkoris, ki bo veslanja razbremenil predvsem Huwa, saj ga čaka po doseženem cilju te odprave še približno mesec kajaka.

Njihovo trenutno pozicijo lahko sicer vidite na: http://huwkingston.followmyspot.com/mediterr-annee .